Hjemmekokke

Rebecca

Nu præsenterer vi Rebecca – den første i vores serie af hjemmekokke, der deler deres yndlingsopskrifter. Rebecca, finalist i Hele Sverige Bager 2024, byder på to lækre desserter: smørstegt rabarber med jordbærglaze og kardemummecreme samt grillet vaniljebolle med æblekompot, karamel og vaniljeis. Her får du også mulighed for at lære hende lidt bedre at kende gennem nogle korte spørgsmål om madlavning og bagning.

Hvad er det, der gør desserter og bagværk så vigtige for dig?
– Jeg har altid elsket at skabe ting og gøre mennesker glade. Jeg er vokset op i køkkenet og har, så længe jeg kan huske, næsten altid været sammen med min far og hjulpet til med madlavningen, både i hverdagen og når vi havde middagsgæster. Men jo ældre jeg blev, og jo mere interesseret jeg blev i kunst og kreativitet, desto mere indså jeg, at bagning er den perfekte kombination af at skabe noget lækkert og at skabe noget smukt.

Hvordan fik du ideen til at lave desserter på en stegeplade?
– At lave desserter på en stegeplade burde være lige så naturligt som at lave mad. Jeg synes ofte, at desserter havner lidt i baggrunden, og at hovedretten som regel får mest opmærksomhed. Nu er det tid til at ændre på det! Man har jo uendelige muligheder for at lave noget virkelig lækkert, der får middagen til at slutte på toppen.

Hvad er dine bedste tips til at få succes med desserter lavet udendørs – hvad skal man være opmærksom på?
– Først og fremmest: hav alt forberedt, før du går i gang. Hold øje med temperaturen – en stegeplade kan hurtigt blive meget varm, så hellere lidt lavere varme og mere tid end at risikere at brænde noget på. Og sidst men ikke mindst – turde improvisere og tilpasse opskrifterne efter forholdene.

Hvad er forskellen på at lave mad indendørs i ovn eller på komfuret og udendørs på en stegeplade – er der noget, der bliver bedre, eller andre forskelle?
– Der behøver ikke være den store forskel på at lave dessert indendørs eller udendørs. Stegepladen kan både erstatte din stegepande og i nogle tilfælde din ovn. Med et låg kan du skabe et varmt, ovnlignende miljø, hvor du kan bage det meste. Forskellen er bare, at det er hyggeligere og sjovere at lave mad udendørs.

Har du flere opskrifter, du gerne vil prøve at lave på en stegeplade fremover?
– I efteråret glæder jeg mig til at eksperimentere mere med æbler på stegepladen. Jeg elsker æbler! Jeg vil lave alt fra æbleboller og æbletærte til æble-crêpes og æblekage med karamelsauce og bourbon.