Ingredienser

4 vaniljeboller
4 danske æbler, i tern
1,5 dl sukker
3 spsk kanel
3 spsk sirup
3 dl granola med kokos og kanel
100 g smør til stegning
200 g karamelliseret mælk (Dulce de leche)
500 g vaniljeis
Flagesalt

Fremgangsmåde

Trin 1

Skær æblerne i tern (ca. 1 cm). Varm stegepladen op til middel varme og steg æblerne i rigeligt smør i ca. 5 minutter, til de begynder at blive møre. Tilsæt sukker, kanel, sirup og et nip flagesalt. Steg videre, til æblerne er gyldne. Vend granola i, sænk varmen, og skub blandingen ud til kanten af stegepladen.
 

Trin 2

Del bollerne i to (som en burgerbolle). Steg dem i smør på lav varme, et par minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne. Pas på, de ikke brænder på.
 

Trin 3

Anret en halv bolle på en tallerken. Læg en god portion af de stegte æbler ovenpå. Dryp med karamelliseret mælk og top med en kugle vaniljeis og lidt flagesalt. Server straks.