Ingredienser

Pizzadej
600 g (ca. 10 dl) Tipo "00" durumhvedemel
4 dl vand, stuetempereret
3 tsk salt
1–2 g frisk gær (lille klump)
Majsmel (polenta) til udrulning

Topping
2 dl tomatsauce
2 dl sorte oliven, udstenede og skivede
4 spsk pesto
100 g salami, tyndt skåret
100 g pinjekerner
200 g revet mozzarella
65 g rucola

Fremgangsmåde

Trin 1

Hæld det stuetempererede vand i en stor skål.

Tilsæt salt og rør, indtil det er opløst.

Tilsæt en lille del af melet og rør rundt.

Smuldr gæren i, og rør, indtil den er helt opløst.

Trin 2

Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt
dejen grundigt, indtil den bliver blank og smidig.

Lad dejen hæve i stuetemperatur i 2 timer.
Dæk skålen med et fugtigt viskestykke for at
forhindre, at dejen tørrer ud.

Trin 3

Del dejen i 4 lige store dele og form dem til kugler.
Læg dem på en tallerken og lad dem hæve videre i
køleskabet i et døgn.

Trin 4

Tag dejen ud ca. 1 time før pizzabagning,
så den når stuetemperatur

Trin 5

Forvarm din pizzaovn til 350°C.

Trin 6

Drys majsmel på bordet. Stræk forsigtigt hver dejkugle
til den ønskede størrelse – undgå at trykke på kanterne
for at bevare en luftig skorpe.

Trin 7

Fordel tomatsaucen jævnt over pizzabunden og
fordel derefter oliven, pesto, salami, pinjekerner
og revet mozzarella ovenpå.

Trin 8

Flyt forsigtigt pizzaen til en pizzaspade og bag den
i pizzaovnen, indtil den er gylden og har en sprød bund.
Drej pizzaen med en pizzavender under bagningen for
en jævn tilberedning.

Trin 9

Top med rucola straks efter bagning og server med det samme.