Populære kategorier
Vores sortiment
Opskrift
Italiensk delikatessepizza - udendørs madlavning, alle kan hjælpe til, og alt smager jo godt udendørs.
12 ingredienser
4 personer
12 ingredienser
4 personer
Opskrift
Italiensk delikatessepizza - udendørs madlavning, alle kan hjælpe til, og alt smager jo godt udendørs.
Pizzadej
600 g (ca. 10 dl) Tipo "00" durumhvedemel
4 dl vand, stuetempereret
3 tsk salt
1–2 g frisk gær (lille klump)
Majsmel (polenta) til udrulning
Topping
2 dl tomatsauce
2 dl sorte oliven, udstenede og skivede
4 spsk pesto
100 g salami, tyndt skåret
100 g pinjekerner
200 g revet mozzarella
65 g rucola
Hæld det stuetempererede vand i en stor skål.
Tilsæt salt og rør, indtil det er opløst.
Tilsæt en lille del af melet og rør rundt.
Smuldr gæren i, og rør, indtil den er helt opløst.
Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt
dejen grundigt, indtil den bliver blank og smidig.
Lad dejen hæve i stuetemperatur i 2 timer.
Dæk skålen med et fugtigt viskestykke for at
forhindre, at dejen tørrer ud.
Del dejen i 4 lige store dele og form dem til kugler.
Læg dem på en tallerken og lad dem hæve videre i
køleskabet i et døgn.
Tag dejen ud ca. 1 time før pizzabagning,
så den når stuetemperatur
Forvarm din pizzaovn til 350°C.
Drys majsmel på bordet. Stræk forsigtigt hver dejkugle
til den ønskede størrelse – undgå at trykke på kanterne
for at bevare en luftig skorpe.
Fordel tomatsaucen jævnt over pizzabunden og
fordel derefter oliven, pesto, salami, pinjekerner
og revet mozzarella ovenpå.
Flyt forsigtigt pizzaen til en pizzaspade og bag den
i pizzaovnen, indtil den er gylden og har en sprød bund.
Drej pizzaen med en pizzavender under bagningen for
en jævn tilberedning.
Top med rucola straks efter bagning og server med det samme.