Ingredienser

5 store eller 7 små rabarber
50 g pistacienødder, grofthakkede
4 kviste frisk mynte (til servering)

Jordbærglaze

200 g jordbær, groft skåret (frosne kan bruges)
60 g ingefær, skåret i store stykker
2 dl sukker
1,5 dl vand
5 blade frisk mynte

Mascarponecreme

200 g mascarpone
1 dl fløte
1 ss vaniljesukker
2 ss knust kardemomme

Fremgangsmåde

Trin 1

Jordbærglaze: Placer Muurikka koge- og stegeunderlag på gasbrænderen og tænd for høj varme. Kog vand, sukker, jordbær, ingefær og mynte sammen i en gryde i ca. 10 minutter, indtil det begynder at tykne. Fjern gryden fra varmen og si frugtstykkerne fra – behold den klare glaze.

Trin 2

 Stegte rabarber: Skær rabarberne i ca. 7 cm lange stykker. Varm stegepladen op på gasbrænderen og steg rabarberne i rigeligt smør i 3–5 minutter, til de begynder at blive møre. Tag af varmen.

Trin 3

Mascarponecreme: Pisk mascarpone, fløde og vaniljesukker sammen. Tilsæt et par skefulde jordbærglaze og kardemommen, og rør det hele til en ensartet creme.

Trin 4

Læg fem rabarberstykker i bunden af en dyb tallerken. Hæld et par skefulde jordbærglaze over og top med mascarponecreme, hakkede pistacienødder og en myntekvist.