Muurikka-stegeplader
Stegepladen er vores mest kendte produkt – for mange er navnet Muurikka endda synonymt med en stegeplade i støbejern. De første Muurikka-stegeplader blev lavet i Finland af to venner, der begyndte at lave dem til eget brug – for at lave pandekager udendørs. Stegepladerne i støbejern blev populære i vennekredsen, og kort efter begyndte de at sælge dem kommercielt. I dag er Muurikka-stegepladerne velkendte i Finland, Sverige og i stigende grad i resten af Norden. Interessen for udendørs madlavning er støt stigende, og for dem, der ønsker at prøve det, er der en masse inspiration at hente. Vores sortiment af produkter til udendørsmadlavning er vokset, og alle kan finde en Muurikka-stegeplade, der passer til dem, uanset om den skal hænge derhjemme i haven eller ude i vildmarken.

Kan bruges med gas eller over åben ild
Muurikka-stegeplader kan bruges med en gasbrænder eller over åben ild, og når du køber en stegeplade med stativ eller vogn, får du også aftagelige ben til din stegeplade, så den nemt kan bruges på lejrpladsen (gælder stegeplader på op til 58 cm). Stegepladerne er i støbejern og fås i mange forskellige størrelser – fra den mindste på 48 cm i diameter til den allerstørste, som er inkluderet i Pro-stegepladesættet 120 cm, som har en stor diameter på 120 cm.

Tilbehør til stegeplader
Muurikkas sortiment af stegeplader omfatter masser af nyttigt tilbehør. Grillspatler, knive og skærebrætter er nogle eksempler på produkter, der gør madlavning på stegeplade udendørs både lettere og sjovere. Et praktisk låg til din stegeplade er ideelt, når din mad skal simre i et stykke tid. 

Pas godt på din Muurikka-stegeplade
Når stegepladen er ny, skal du rengøre den med mildt rengøringsmiddel og brænde den ordentligt af for at komme i gang. Opvarm stegepladen, indtil den bliver mørk, fordel derefter et tyndt og jævnt lag fedt, såsom vores Silava-stegefedt eller en neutral madolie, ud over hele stegefladen, og opvarm stegepladen grundigt i ca. 15 minutter. Det er okay, hvis den ryger. Lad derefter stegepladen køle af, før du tørrer den af med køkkenrulle. Smør den derefter med et nyt, tyndt lag fedt.

Hvis du ved, at du ikke skal bruge din stegeplade i lang tid, anbefaler vi, at du rengør den grundigt, smører den igen og opbevarer den på et tørt sted. Hvis din stegeplade bliver rusten, kan du altid rengøre den med ståluld eller en stålbørste og derefter brænde den ind og fedtbehandle den igen. Ved at tage sig ordentligt af den vil du kunne nyde din Muurikka-stegeplade i mange år.

Flere og flere mennesker opdager charmen ved at lave mad på en stegeplade i støbejern udenfor. Det er en fantastisk måde at være sammen på, og sjældent smager maden så godt, som når den tilberedes og serveres udendørs. Variationsmulighederne er uendelige, og du kan gøre madlavningen lige så enkel eller kompliceret, som du ønsker.