Stegeplader til åben ild

De første Muurikka-stegeplader blev lavet i Finland af to venner, der begyndte at lave dem til eget brug – for at lave pandekager over åben ild. Siden da er Muurikka-stegeplader blevet et værdsat udendørsprodukt, og flere og flere mennesker opdager charmen ved at lave mad på en stegeplade over en åben ild.

Muurikka-stegeplader med og uden ben

De første Muurikka-stegeplader blev lavet i Finland af to venner, der begyndte at lave dem til eget brug – for at lave pandekager over åben ild. Siden da er Muurikka-stegeplader blevet et værdsat udendørsprodukt, og flere og flere mennesker opdager charmen ved at lave mad på en stegeplade over en åben ild. 

Stegeplader til forskellige behov

Vælg, hvilken størrelse stegeplade, der passer til dine behov: skal du have stegepladen med dig over en længere afstand? I så fald er Muurikka-stegepladerne på 38 cm eller 48 cm måske mest velegnet. Er der et forberedt ildsted på det sted, hvor du skal slå lejr? Vores stegeplader fås både med og uden ben. Og hvis du vælger en stegeplade med ben, kan du nemt skrue dem af, hvis du ønsker at bruge stegepladen med en gasbrænder, en elektrisk grill eller et bålsted med mulighed for at placere stegepladen over ilden. Hvor mange mennesker skal spise med? Vores største stegeplader til åben ild er Muurikka 78 cm og Muurikka 58 cm. De er velegnede til et lidt større selskaber. Vores største stegeplader er 100 og 120 cm i diameter. De kan ikke medbringes på udflugten og sælges derfor kun sammen med gasbrændere på stativ.

Tilbehør til stegeplader

Muurikkas sortiment af stegeplader omfatter masser af nyttigt tilbehør. Grillspatler, knive og skærebrætter er nogle eksempler på produkter, der gør madlavning på stegeplader udendørs både lettere og sjovere. Et praktisk låg til din stegeplade er ideelt, når din mad skal simre i et stykke tid. 

   

Pas godt på din Muurikka-stegeplade

Når stegepladen er ny, skal du rengøre den med mildt rengøringsmiddel og brænde den ordentligt af for at komme i gang. Opvarm stegepladen, indtil den bliver mørk. Fordel derefter et tyndt og jævnt lag fedt, såsom vores stegefedt eller en neutral madolie, ud over hele stegefladen, og opvarm stegepladen grundigt i ca. 15 minutter. Det er okay, hvis den ryger. Lad derefter stegepladen køle af, før du tørrer den af med køkkenrulle. Smør den derefter med et nyt, tyndt lag fedt.

For at rengøre stegepladen, når den har været brugt, skal du normalt kun bruge vand. Gør det umiddelbart efter brug og forlæng levetiden på din stegeplade. Tør madrester af og opvarm stegepladen; hæld vand på den, og lad det koge op; brug en opvaskebørste til at løsne madrester; tør stegepladen af, og smør den med lidt fedt. For meget snavsede stegeplader kan det være nødvendigt at rengøre med groft salt. Læs mere i vores ofte stillede spørgsmål.

Hvis du ved, at du ikke skal bruge din stegeplade i lang tid, anbefaler vi, at du rengør den grundigt, fedtbehandler den igen og opbevarer den på et tørt sted. Hvis din stegeplade bliver rusten, kan du altid rengøre den med ståluld eller en stålbørste og derefter brænde den ind og fedtbehandle den igen. Ved at tage sig ordentligt af den vil du kunne nyde din Muurikka-stegeplade i mange år.