Ingredienser

3 dl mælk

1 dl hvedemel

2 æg

½ tsk. sukker

2 tsk. salt

10 skiver lyst brød

Smør til at stege i

Til servering
Flødeost
Bærsyltetøj, f.eks. hindbær
eller jordbær

Kanelblanding
2 tsk. kanel
3 spsk. sukker

Kaffe
4 spsk. kogekaffe
4 dl vand

Fremgangsmåde

Trin 1

Recept_fattigare riddare (2).jpg

Pisk mælk, mel, æg, salt og sukker sammen
til en glat dej.

Trin 2

Recept_fattigare riddare (3).jpg

Dyp brødskiverne i dejen, og steg dem gyldne
i smør på stegepladen. Drys kanelblandingen over,
og server med bærsyltetøj og flødeost.

Trin 3

Kaffe over åben ild

Recept_fattigare riddare (4).jpg

1 Bland vand og kaffepulver direkte i kaffekanden.
2 Kog kaffen op tre gange. Hver gang det begynder
at koge, tag kanden fra ilden i 2-3 minutter.
3 Lad det stå og trække i fem minutter, så frigøres
smagen, og grumset synker ned mod bunden.
4 Servér.