Arme riddere med kogekaffe
Luksusmorgenmad, der er nem at lave i det fri, eller som en lækker dessert – arme riddere med kogekaffe går man aldrig galt i byen med. Hvis du vælger at blande dejen og kanelsukkeret sammen hjemme i køkkenet, er det tilmed både hurtigt og nemt at tilberede.
13 ingredienser
4 personer
13 ingredienser
4 personer
![](/storage/8D773795A2B263E31933B833B08FEF07595C2F88E10A2C7B2ACB117673B6DBA4/7e915ccfbe5e47ca84012261fc5df27f/330-220-0-jpg.Jpeg/media/809d0920515d459b8c54592611209ea0/Recept_fattigare%20riddare.jpeg)
Arme riddere med kogekaffe
Luksusmorgenmad, der er nem at lave i det fri, eller som en lækker dessert – arme riddere med kogekaffe går man aldrig galt i byen med. Hvis du vælger at blande dejen og kanelsukkeret sammen hjemme i køkkenet, er det tilmed både hurtigt og nemt at tilberede.
Ingredienser
3 dl mælk
1 dl hvedemel
2 æg
½ tsk. sukker
2 tsk. salt
10 skiver lyst brød
Smør til at stege i
Til servering
Flødeost
Bærsyltetøj, f.eks. hindbær
eller jordbær
Kanelblanding
2 tsk. kanel
3 spsk. sukker
Kaffe
4 spsk. kogekaffe
4 dl vand
Fremgangsmåde
Trin 1
Pisk mælk, mel, æg, salt og sukker sammen
til en glat dej.
Trin 2
Dyp brødskiverne i dejen, og steg dem gyldne
i smør på stegepladen. Drys kanelblandingen over,
og server med bærsyltetøj og flødeost.
Trin 3
Kaffe over åben ild
1 Bland vand og kaffepulver direkte i kaffekanden.
2 Kog kaffen op tre gange. Hver gang det begynder
at koge, tag kanden fra ilden i 2-3 minutter.
3 Lad det stå og trække i fem minutter, så frigøres
smagen, og grumset synker ned mod bunden.
4 Servér.