Ingredienser

200 g ægnudler

4 stk kyllingelårfileter, skåret i strimler

1 stk broccoli, delt i små buketter

1 stk gulerod, skåret i fine stave

1 stk pak choi, grofthakket

1 stk rød chili, fint skåret

2–3 fed hvidløg, revet

1–2 spsk ingefær, revet

2 spsk sojasauce

0,5 tsk sesamolie

1 stk lime

Srirachasauce (efter smag)

Salt (efter smag)

Olie til stegning

Til servering
Friske bønnespirer
Hakkede peanuts
Frisk koriander
Limebåde

Fremgangsmåde

Trin 1

Kog ægnudlerne efter anvisningen på pakken,
og skyl dem derefter i koldt vand, så de ikke
klistrer sammen. 

Trin 2

Riv ingefær, hak chili og hvidløg fint,
og bland det i en skål sammen med
sojasauce og sesamolie.

Trin 3

Varm olie op i en stor pande eller wok,
og steg den strimlede kylling, indtil den
er gyldenbrun og gennemstegt.

Tag kyllingen op, og læg den til side.

Tilsæt mere olie, og steg broccolibuketter,
gulerodsstave og grofthakket pak choi i et par
minutter, indtil de er let sprøde men stadig har bid.

Tilsæt derefter hvidløg- og chiliblandingen, og svits
hurtigt, så smagene frigives.

Trin 4

Læg kyllingen tilbage i panden sammen med
de kogte nudler. Pres saften fra en halv lime over,
og vend det hele rundt, så smagene blandes godt.

Smag til med salt, og juster styrken ved at tilsætte
mere srirachasauce efter behov.

Trin 5

Top retten med friske bønnespirer, hakkede
peanuts og koriander. Server straks med
limebåde ved siden af og eventuelt ekstra
srirachasauce til dem, der ønsker mere styrke.