Opskrift
Paella med kylling, skaldyr og safran
17 ingredienser
4 personer
17 ingredienser
4 personer
Opskrift
Paella med kylling, skaldyr og safran
Ingredienser
500 g skalrejer
500 g grillede kyllingefileter
225 g konserverede muslinger
2 peberfrugter
3 tomater
1 spsk. smør til stegning
1 presset lime
1 citron
1 tsk. sambal oelek
½ dl grofthakket frisk persille
Ris
2½ dl ris
1 løg
2 fed hvidløg
40 g smør
0,5 g safran
5 dl vand
1 hønsebouillon
Fremgangsmåde
Trin 1
Pil og hak løg og hvidløg. Sautér i smør nogle minutter,
og tilsæt derefter safran, hønsebouillon, ris og halvdelen
af vandet. Rør rundt, og fortsæt med at tilsætte vand,
efterhånden som det koger ind i risene. Lad det koge
ved svag varme under låg i knap 20 minutter.
Trin 2
Pil rejerne og skær kyllingefileterne i strimler.
Lad muslingerne dryppe af.
Trin 3
Skær citron, tomater og peberfrugt i stykker.
Smelt smørret i paellapanden, og steg peberfrugterne
i 2-3 minutter. Skru ned for varmen og tilsæt de kogte ris.
Trin 4
Rør limesaft og sambal oelek i. Tilsæt evt.
mere vand. Bland kylling, skaldyr, citron
og tomat med risene.
Trin 5
Læg låget på, og lad det hele blive varmt.
Pynt med persille og server paellaen fra panden.