Ingredienser

500 g skalrejer

500 g grillede kyllingefileter

225 g konserverede muslinger

2 peberfrugter

3 tomater

1 spsk. smør til stegning

1 presset lime

1 citron

1 tsk. sambal oelek

½ dl grofthakket frisk persille 

Ris
2½ dl ris 
1 løg 
2 fed hvidløg 
40 g smør 
0,5 g safran 
5 dl vand 
1 hønsebouillon

Fremgangsmåde

Trin 1

Recept_paella med kyckling, skaldjur och saffran (2).jpg

Pil og hak løg og hvidløg. Sautér i smør nogle minutter,
og tilsæt derefter safran, hønsebouillon, ris og halvdelen
af vandet. Rør rundt, og fortsæt med at tilsætte vand,
efterhånden som det koger ind i risene. Lad det koge
ved svag varme under låg i knap 20 minutter. 

Trin 2

Pil rejerne og skær kyllingefileterne i strimler.
Lad muslingerne dryppe af.

Trin 3

Recept_paella med kyckling, skaldjur och saffran (3).jpg

Skær citron, tomater og peberfrugt i stykker.
Smelt smørret i paellapanden, og steg peberfrugterne
i 2-3 minutter. Skru ned for varmen og tilsæt de kogte ris.

Trin 4

Recept_paella med kyckling, skaldjur och saffran (4).jpg

Rør limesaft og sambal oelek i. Tilsæt evt.
mere vand. Bland kylling, skaldyr, citron
og tomat med risene. 

Trin 5

Læg låget på, og lad det hele blive varmt.
Pynt med persille og server paellaen fra panden.