Ingredienser

Kartoffelsalat af nye kartofler
600 g kogte, kolde nye kartofler
0,5 dl mayonnaise 
1 dl creme fraiche 
3 spsk. Grov sennep
3 spsk. Purløg 
Salt og sort peber

Røget makrel
4 makrelfileter 
1/2 citron
1 spsk. Flagesalt
1/2 tsk. Chiliflager

Fremgangsmåde

Trin 1

Recept_rökt makrill och färskpotatissallad (2).jpg

Bland mayonnaise, creme fraiche, sennep,
salt, sort peber og purløg sammen. Skær
kartoflerne i skiver, og rør dem i.

Trin 2

Recept_rökt makrill och färskpotatissallad (3).jpg

Pres citronen over makrelfileterne. Drys flagesalt
og chiliflager over fileterne på kødsiden.

Trin 3

Recept_rökt makrill och färskpotatissallad (4).jpg

Opvarm rygeovnen til maks. temperatur.
Sænk derefter varmen til 80-100 grader.
Legg makrellen på risten, og røk den i
ca. 20 minutter til kjernetemperaturen
er 58 grader.

Trin 4

Serveres med frisk kartoffelsalat. 

Produkter der skal bruges i opskriften