Oppskrift
Røget makrel og kartoffelsalat af nye kartofler
10 ingredienser
4 personer
10 ingredienser
4 personer
Oppskrift
Røget makrel og kartoffelsalat af nye kartofler
Ingredienser
Kartoffelsalat af nye kartofler
600 g kogte, kolde nye kartofler
0,5 dl mayonnaise
1 dl creme fraiche
3 spsk. Grov sennep
3 spsk. Purløg
Salt og sort peber
Røget makrel
4 makrelfileter
1/2 citron
1 spsk. Flagesalt
1/2 tsk. Chiliflager
Fremgangsmåde
Trin 1
Bland mayonnaise, creme fraiche, sennep,
salt, sort peber og purløg sammen. Skær
kartoflerne i skiver, og rør dem i.
Trin 2
Pres citronen over makrelfileterne. Drys flagesalt
og chiliflager over fileterne på kødsiden.
Trin 3
Opvarm rygeovnen til maks. temperatur.
Sænk derefter varmen til 80-100 grader.
Legg makrellen på risten, og røk den i
ca. 20 minutter til kjernetemperaturen
er 58 grader.
Trin 4
Serveres med frisk kartoffelsalat.