Opskrift
Krydret nudelsalat med røget laks og rejespyd à la Henri Alén
Krydret nudelsalat med røget laks og rejespyd à la Henri Alén. Udendørs madlavning, alle kan hjælpe til, og alt smager jo godt udendørs.
21 ingredienser
4 personer
21 ingredienser
4 personer
Opskrift
Krydret nudelsalat med røget laks og rejespyd à la Henri Alén
Krydret nudelsalat med røget laks og rejespyd à la Henri Alén. Udendørs madlavning, alle kan hjælpe til, og alt smager jo godt udendørs.
Ingredienser
400 g laksefileter
12 store rejer
Salt
Grillspyd
500 g nudler af boghvede
5 radiser
½ agurk
1 bundt forårsløg
2 gulerødder
150 g sukkerærter
10 mynteblade
½ håndfuld frisk koriander
Krydret sauce
2 spsk. sojasauce
2 spsk. riseddike
2 spsk. appelsinjuice
1 spsk. sorte sesamfrø
1 lime (saften og skallen)
2 tsk. hakket chili
1 fed hvidløg, hakket
2 tsk. mørk sesamolie
0,5 dl mild vegetabilsk olie eller olivenolie
Fremgangsmåde
Trin 1
Kog nudlerne og skyl dem i koldt vand.
Trin 2
Skær radiserne i skiver. Skræl agurken, fjern kernerne,
og skær derefter agurken i skiver. Skær sukkerærterne
i små stykker, og skær mynteblade og koriander i strimler.
Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.
Bland nudlerne med grøntsager og krydderier i en skål.
Trin 3
Bland ingredienserne til saucen sammen.
Tilsæt saucen til nudelblandingen, og lad
den hvile i en time.
Trin 4
Rens fisken for skind og evt. ben.
Skær den i tern på 3x3 cm.
Sæt fisken og rejerne på grillspyddene,
og pensl dem let med olie.
Trin 5
Læg en håndfuld rygespåner på rygepladen,
og indstil drejeknappen i position 3.
Læg spyddene på risten, og ryg dem i
ca. 20 minutter.
Smag til med salt.