Ingredienser

Kød og marinade

Muurikka Silava stegefedt
1,5 dl japansk soja
2 tsk sesamolie
1 spsk mirin
5 spsk friskrevet ingefær
2 fed hvidløg, revet

Syltet rødkål

500 g rødkål, strimlet
3 dl vand
2 dl sukker
1 dl eddike (klar husholdningseddike)

Sauce

2 dl mayonnaise
Skal og saft fra 2 lime
100 g syltede jalapeños, hakkede
2 tsk sambal oelek
1 spsk jalapeñolage
Salt og peber

Tilbehør

1 grøn peberfrugt, i strimler
1 gul løg, i strimler
8 mellemstore tortillabrød
200 g mozzarella, revet
3 forårsløg, hakkede

Fremgangsmåde

Trin 1

Marinade: Bland alle ingredienser til marinaden. Skær kødet i strimler og læg det i marinaden. Lad det trække i mindst 1 time – gerne natten over.

Trin 2

Syltet rødkål: Bland vand, sukker og eddike, og rør til sukkeret er opløst. Kom rødkålen i lagen og lad det stå i ca. 1 time.

Trin 3

Sauce: Bland alle ingredienser i en skål. Smag til med salt og peber.

Trin 4

Stegning: Tænd et bål og placer stegepladen over ilden. Smelt Muurikka Silava stegefedt og steg peberfrugt og løg, til de er møre. Skub til siden og steg det marinerede kød, til det har fået god farve.

Trin 5

Pas på – det går hurtigt! Læg en tortilla på stegepladen, fyld med kød, de stegte grøntsager og revet mozzarella. Fold brødet sammen. Når osten begynder at smelte og brødet er gyldent, løft det af. Åbn quesadillaen og top med syltet rødkål, jalapeñosauce og hakket forårsløg før servering.