Ingredienser

3 dl risottoris
1 dl hvidvin
1 liter vand
2 terninger svampebouillon
2 skalotteløg, hakkede
2 dl champignon, hakkede
2 dl tragt-kantareller (tørrede eller friske)
4 dl Västerbottensost, revet
Muurikka Silava stegefedt
Salt og peber

Topping
100 g prosciutto
100 g ruccola
200 g cocktailtomater

Fremgangsmåde

Trin 1

Tænd stegepladen på middel varme og tilsæt Muurikka Silava stegefedt. Steg løg og champignon, til løgene er bløde og glansfulde og svampene har afgivet væde.

recept_risotto_1.jpg

Trin 2

Tilsæt tragt-kantareller og risottoris, og steg i yderligere ca. 5 minutter, til riset er let ristet.

Trin 3

Opløs bouillonterningerne i vandet. Tilsæt bouillonen lidt ad gangen under omrøring. Lad risene absorbere væsken, før du tilsætter mere. Fortsæt, til risottoen er cremet med en lille kerne – ca. 20 minutter.

Trin 4

Rør osten i og lad den smelte ind i retten. Smag til med salt og peber. Top med prosciutto, rucola og halverede cherrytomater.

recept_risotto_2.jpg