Ingredienser

Chili
500 g hakket oksekød 
400 g konserveret bønnemiks
1 grofthakket løg
2 fed hvidløg, hakket
400 g hakkede tomater 
30 g smør 
1 tsk. Chiliflager 
0,5 dl chilisauce
Salt og sort peber

Hellebrød
5 dl tykmælk 
1,5 dl lys sirup
2 tsk. Fennikelfrø  
2 tsk. Anisfrø 
13 dl rugsigtemel  
2 tsk. Salt  
2 tsk. Natron

Fremgangsmåde

Trin 1

Recept_het chili med bönor och hällebröd (2).jpg

Hak løg og hvidløg.

Trin 2

Recept_het chili med bönor och hällebröd (3).jpg

Opvarm stegepanden, og smelt smørret.
Brun oksekødet, indtil det er gennemstegt.
Tilsæt løg og hvidløg.

Trin 3

Recept_het chili med bönor och hällebröd (4).jpg

Tilsæt hakkede tomater, chiliflager, chilisauce
og bønnemiks. Lad det koge sammen.
Smag til med salt og peber.

Trin 4

Recept_het chili med bönor och hällebröd (5).jpg

Hellebrød

  1. Rør tykmælk og sirup sammen.
  2. Stød fennikelfrø og anis i en morter.
  3. Bland alle de tørre ingredienser sammen,
    tilsæt væsken, og ælt det til en dej.
  4. Del dejen i 20 stykker og rul dem ud til
    runde kager. Prik dem med en gaffel.
  5. Bag brødene på den tørre kant af panden
    ved middel varme.

De er klar, når de er lysebrune, efter
1-2 minutters bagning på hver side.