Ingredienser

3 kartofler i tern

400 g oksefilet

2 løg

4 fed hvidløg

3 spsk. tomatpuré

1 oksebouillon

2 spsk. paprikapulver

1 tsk. chiliflager

5–7 dl vand

Olie (til stegning)

Salt

Sort peber

Cremefraiche

Fremgangsmåde

Forbered derhjemme

Flere af opgaverne kan klares på forhånd derhjemme, men det kan også være rart at forberede og lave maden sammen på udflugten. Pak skærebræt og kniv ned, og hyg jer omkring bålet. Et godt brød til gullashen gør det let at skrabe de sidste rester af tallerknen (og løser desuden problemet med beskidte tallerkner/skåle, der skal fragtes hjem).

Trin 1

Recept (2).jpg

Sæt stegepladen over ilden.

Trin 2

Recept_Ungersk gulasch_steg2.jpg

Steg oksekødet i olien i 6-7 min. Tilsæt løg og hvidløg,
steg yderligere 3-4 min.

Trin 2

Recept_Ungersk gulasch_steg3.jpg

Tilsæt krydderier og tomatpuré. Tilsæt vand og bouillonterningen.

Trin 4

Recept_Ungersk gulasch.jpg

Lad retten koge i 35– 40 min., og tilsæt herefter kartoflerne i tern.
Tilsæt vand efter behov. Smag til med salt og peber.
Når kødet er mørt og kartoflerne er kogt, er maden klar.
Serveres med en smule cremefraiche.

Recept_Ungersk gulasch_steg4.jpg

Lækker gullash!