Opskrift
Ungarnsk gullash med kartofler
I skoven eller ved havet – en lækker gullash er både varmende og mættende på udflugten. Denne ret kan både laves på vores klassiske stegeplade, som er let skålformet, eller på en af vores dybere pander, som paellapanden eller wokken. Serveres i kop for maksimal vildmarksstemning.
13 ingredienser
4 personer
13 ingredienser
4 personer
Opskrift
Ungarnsk gullash med kartofler
I skoven eller ved havet – en lækker gullash er både varmende og mættende på udflugten. Denne ret kan både laves på vores klassiske stegeplade, som er let skålformet, eller på en af vores dybere pander, som paellapanden eller wokken. Serveres i kop for maksimal vildmarksstemning.
Ingredienser
3 kartofler i tern
400 g oksefilet
2 løg
4 fed hvidløg
3 spsk. tomatpuré
1 oksebouillon
2 spsk. paprikapulver
1 tsk. chiliflager
5–7 dl vand
Olie (til stegning)
Salt
Sort peber
Cremefraiche
Fremgangsmåde
Forbered derhjemme
Flere af opgaverne kan klares på forhånd derhjemme, men det kan også være rart at forberede og lave maden sammen på udflugten. Pak skærebræt og kniv ned, og hyg jer omkring bålet. Et godt brød til gullashen gør det let at skrabe de sidste rester af tallerknen (og løser desuden problemet med beskidte tallerkner/skåle, der skal fragtes hjem).
Trin 1
Sæt stegepladen over ilden.
Trin 2
Steg oksekødet i olien i 6-7 min. Tilsæt løg og hvidløg,
steg yderligere 3-4 min.
Trin 2
Tilsæt krydderier og tomatpuré. Tilsæt vand og bouillonterningen.
Trin 4
Lad retten koge i 35– 40 min., og tilsæt herefter kartoflerne i tern.
Tilsæt vand efter behov. Smag til med salt og peber.
Når kødet er mørt og kartoflerne er kogt, er maden klar.
Serveres med en smule cremefraiche.
Lækker gullash!