Ingredienser

Dej:
125 g smør
1,5 tsk stødte kardemomme
2 dl mel
1,5 dl sukker
1 knivspids salt
3 små æg

Topping:
50 g smør
2 spsk sukker
4 tsk kanel
2 tsk vaniljesukker

Pynt:
Perlesukker

Fremgangsmåde

Trin 1

Før du tager af sted, skal du blande de tørre ingredienser til dejen og toppingen i to separate skåle.
Toppingen: Bland alle ingredienserne undtagen smørret i en skål.
Dejen: Bland kardemomme, mel, sukker og salt i en skål.

Trin 2

Start den inderste ring på gasbrænderen på laveste varme. Smelt smørret til toppingen på en stegepande. Kom smørret i skålen sammen med sukker, vaniljesukker og kanel, og rør rundt. Sæt det til side. Smelt smørret til dejen på den samme pande. Tag panden af varmen, og bland de tørre ingredienser i dejen. Rør æggene i, og bland uden at piske.

Trin 3

Dryp toppingen over dejen, og drys med perlesukker.

Trin 4

Sæt panden tilbage på lav varme, og læg et låg eller en tallerken på (vær forsigtig, da tallerkenen bliver meget varm). Lad kagen bage i ca. 15-20 minutter. Efter halvdelen af tiden løftes låget, og kør en kniv gennem mønsteret på toppingen, så evt. løs dej flyder ned i bunden. Sluk for varmen, og lad kagen bage i ca. 5 minutter på eftervarmen. Kagen er færdig, når den har sat sig i kanterne og bunden, men overfladen stadig er klistret.

Trin 5

Spis og nyd!