Opskrift
Kartoffelvafler med tyttebær
Denne lidt mere mættende vaffel passer perfekt, når energidepoterne skal fyldes op – på kælkebakken, på stranden eller i haven. Pynt med syltetøj, bær og frugt i sæsonen.
7 ingredienser
4 personer
7 ingredienser
4 personer
Opskrift
Kartoffelvafler med tyttebær
Denne lidt mere mættende vaffel passer perfekt, når energidepoterne skal fyldes op – på kælkebakken, på stranden eller i haven. Pynt med syltetøj, bær og frugt i sæsonen.
Ingredienser
500 g revet rå kartofler (gerne med skræl på)
5 dl hvedemel
6 dl mælk
80 g smeltet smør
2 tsk. salt
25 g smør + 3 spsk. rapsolie til vaffeljernet
Syltetøj til servering, f.eks. tyttebær eller jordbær
Fremgangsmåde
Trin 1
Bland de revne kartofler med hvedemel
og salt. Smelt smørret, og hæld mælken i.
Hæld mælk og smør i kartoffelblandingen
under omrøring.
Trin 2
Smør og varm vaffeljernet op over ilden.
Trin 3
Fyld jernet med dej, og bag vaflerne. Vend jernet
ofte for at forhindre, at vaflerne brænder på.
Serveres med syltetøj.