Ingredienser

Kebabkød

1 kg nakkekam af svin
1 gul løg, i skiver
1 spsk spidskommen
1 spsk løgpulver
1 spsk hvidløgspulver
1 spsk koriander
1 spsk røget paprika
1 tsk cayennepeber
2 tsk salt
1 tsk friskkværnet sort peber
Muurikka Silava stegefedt
2 spsk smør

Kebabbrød

600 g hvedemel
7 g tørgær (½ pose)
2 tsk salt
1 tsk sukker
0,5 tsk bagepulver
3,5 dl lunkent vand

Kebabsauce

2 dl græsk yoghurt
1 dl mayonnaise
1 spsk chilisauce
1 fed hvidløg, revet
1,5 spsk æblejuice
1 spsk appelsinjuice
1 knsp spidskommen
1 tsk paprika
Cayennepeber
Salt og peber

Topping

Icebergsalat, strimlet
1 rødløg, i tynde skiver
1 peberfrugt, i strimler
Fetaost, smuldret

Fremgangsmåde

Trin 1

Kebabkød: skær nakkekammen i tynde strimler. Bland med de tørre krydderier og løg. Lad kødet marinere i mindst 1 time – gerne natten over.

Trin 2

Kebabbrød: Bland alle tørre ingredienser. Tilsæt vand og ælt grundigt, indtil dejen er smidig. Del dejen i 8 lige store boller. Rul dem ud på et melet bord til flade pitabrød, ca. 5 mm tykke. Lad dem hæve i 1 time. Tænd for stegepladen og bag brødene på lav varme uden fedtstof, indtil de puffer op og får flot farve.

Trin 3

Kebabsauce: bland alle ingredienser i en skål. Smag til med salt, peber og cayennepeber.

Trin 4

Skru op for varmen på stegepladen og tilsæt Muurikka Silava stegefedt. Lad fedtet blive rigtig varmt, før du lægger kødet på. Steg kødet under omrøring. Når det er gennemstegt, tilsættes smør og røres godt rundt.

Trin 5

Skær et snit i kanten af brødet. Fyld med grøntsager, kød og feta, og top med kebabsauce.