Opskrift
Langtidsrøget svinekam med løg og gremolata à la Henri Alén
Langtidsrøget svinekam med løg og gremolata à la Henri Alén. Udendørs madlavning, alle kan hjælpe til, og alt smager jo godt udendørs.
14 ingredienser
4 personer
14 ingredienser
4 personer
Opskrift
Langtidsrøget svinekam med løg og gremolata à la Henri Alén
Langtidsrøget svinekam med løg og gremolata à la Henri Alén. Udendørs madlavning, alle kan hjælpe til, og alt smager jo godt udendørs.
Ingredienser
600 g svinekam
6 gule løg
Krydderiblanding
2 tsk. stødt sort peber
1 tsk. paprikapulver
½ tsk. spidskommen
1 tsk. tørret timian
1 spsk. salt
2 spsk. brun farin
Gremolata
3 håndfulde frisk bladpersille
2 fed hvidløg, pillede
Saften af 1 citron
1 dl olivenolie
Sort peber
1 knivspids salt
Fremgangsmåde
Trin 1
Bland ingredienserne til
krydderiblandingen sammen
Trin 2
Tørk kødet og gni krydderblandingen
på alle sider.
Trin 3
Stik huller i løgene med en kniv,
og læg dem på folie på rygeristen.
Læg også kødet på rygeristen,
og skub den ind i rygeovnen.
Trin 4
Læg en håndfuld spåner på spånpladen,
og begynd at ryge i position 3.
Ryg i ca. 20 minutter, skru derefter ned for
varmen til position 1, og ryg kødet i 3,5 timer,
eller indtil kernetemperaturen er 80-85 grader C.
Trin 5
Gremolata
Hak persillen groft, og læg den
i en dyb skål.
Tilsæt de resterende ingredienser
og blend med stavblender til en jævn sauce.
Trin 6
Skær kødet op med en skarp kniv,
og skær løgene op, så indholdet nemt
kan skees op som tilbehør.
Trin 7
Servér Gremolata ved stuetemperatur
sammen med kødet, løgene og en frisk salat.