Ingredienser

600 g svinekam

6 gule løg

Krydderiblanding
2 tsk. stødt sort peber
1 tsk. paprikapulver
½ tsk. spidskommen
1 tsk. tørret timian
1 spsk. salt
2 spsk. brun farin

Gremolata
3 håndfulde frisk bladpersille
2 fed hvidløg, pillede
Saften af 1 citron
1 dl olivenolie
Sort peber
1 knivspids salt

Fremgangsmåde

Trin 1

Bland ingredienserne til
krydderiblandingen sammen

Trin 2

Tørk kødet og gni krydderblandingen
på alle sider.

Trin 3

Stik huller i løgene med en kniv,
og læg dem på folie på rygeristen.

Læg også kødet på rygeristen,
og skub den ind i rygeovnen. 

Trin 4

Læg en håndfuld spåner på spånpladen,
og begynd at ryge i position 3.
Ryg i ca. 20 minutter, skru derefter ned for
varmen til position 1, og ryg kødet i 3,5 timer,
eller indtil kernetemperaturen er 80-85 grader C. 

Trin 5

Gremolata
Hak persillen groft, og læg den
i en dyb skål.

Tilsæt de resterende ingredienser
og blend med stavblender til en jævn sauce. 

Trin 6

Skær kødet op med en skarp kniv,
og skær løgene op, så indholdet nemt
kan skees op som tilbehør. 

Trin 7

Servér Gremolata ved stuetemperatur
sammen med kødet, løgene og en frisk salat.

Produkter der skal bruges i opskriften