Ingredienser

Olie

500 g hakket oksekød

1 gul løg, hakket

3 fed hvidløg, finthakket eller presset

1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)

3 spsk tomatpuré

5 dl vand

1 tsk tørret oregano

1 tsk tørret basilikum

Salt og peber efter smag

Ca. 7-8 friske lasagneplader (skær dem i stykker, så de passer til panden)

2 dl creme fraiche

2 dl revet ost

Ca. 120 g mozzarella

Frisk basilikum til servering

Fremgangsmåde

Trin 1

Varm olie op i din Muurikka-pande over åben ild. Steg løget, tilsæt oksekødet, og pres hvidløg i. Brun det, til kødet har fået farve.

recept_lasagne_3.jpg

Trin 2

Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, krydderier og vand. Lad det koge sammen et par minutter.

recept_lasagne_4.jpg

Trin 3

Læg lasagnepladerne i og skub dem ind under saucen.

recept_lasagne_5.jpg

Trin 4

Fordel creme fraiche ovenpå, salt og peber, og drys med revet ost. Del mozzarellaen i mindre stykker og fordel den i panden.

recept_lasagne_6.jpg

Trin 5

Dæk panden med låg eller folie og lad det simre, indtil lasagnepladerne er bløde, og osten er gylden og boblende – cirka 5 minutter.

Trin 6

Top med frisk basilikum.