Opskrift
Røgede blåmuslinger og aioli med røget hvidløg à la Henri Alén
Røgede blåmuslinger og aioli med røget hvidløg à la Henri Alén. Udendørs madlavning, alle kan hjælpe til, og alt smager jo godt udendørs.
13 ingredienser
4 personer
13 ingredienser
4 personer
Opskrift
Røgede blåmuslinger og aioli med røget hvidløg à la Henri Alén
Røgede blåmuslinger og aioli med røget hvidløg à la Henri Alén. Udendørs madlavning, alle kan hjælpe til, og alt smager jo godt udendørs.
Ingredienser
1 kg friske blåmuslinger
1 stykke hakket fennikel
1 tsk. finthakket chili
1 spsk. hakket dild
1 dl tør hvidvin
1 knivspids salt
Aioli
4 fed hvidløg, pillet
2 dl mayonnaise
1 tsk. dijonsennep
2 tsk. citronsaft
1 spsk. olivenolie
salt og hvid peber
frisk brød til servering
Fremgangsmåde
Trin 1
Vask muslingerne grundigt, og kassér
ødelagte og åbne muslinger.
Læg muslingerne i en metalbeholder,
som passer i rygeovnen.
Trin 2
Tilsæt fennikel, chili og hvidvin.
Trin 3
Begynd at ryge i position 3, indtil der er
dannet tilstrækkeligt med røg.
Sænk derefter effekten til position 2,
og ryg i ca. 25 minutter.
Når muslingerne er åbne, er de færdige.
Kassér dem, der ikke har åbnet sig
Trin 4
Drys med dild og lidt salt.
Trin 5
Aioli
Pensl hvidløgsfeddene med lidt olie,
og ryg dem i ca. 20 minutter,
indtil de er let bløde.
Pres hvidløgsfedene, og bland dem
med mayonnaisen.
Bland det godt med de øvrige ingredienser,
og lad det stå i mindst en time før servering.
Trin 6
Servér muslingerne med aioli og frisk brød.