Ingredienser

1 kg friske blåmuslinger

1 stykke hakket fennikel

1 tsk. finthakket chili

1 spsk. hakket dild

1 dl tør hvidvin

1 knivspids salt

Aioli
4 fed hvidløg, pillet
2 dl mayonnaise
1 tsk. dijonsennep
2 tsk. citronsaft
1 spsk. olivenolie
salt og hvid peber

frisk brød til servering

Fremgangsmåde

Trin 1

Vask muslingerne grundigt, og kassér
ødelagte og åbne muslinger.

Læg muslingerne i en metalbeholder,
som passer i rygeovnen. 

Trin 2

Tilsæt fennikel, chili og hvidvin.

Trin 3

Begynd at ryge i position 3, indtil der er
dannet tilstrækkeligt med røg.
Sænk derefter effekten til position 2,
og ryg i ca. 25 minutter.

Når muslingerne er åbne, er de færdige.
Kassér dem, der ikke har åbnet sig

Trin 4

Drys med dild og lidt salt. 

Trin 5

Aioli
Pensl hvidløgsfeddene med lidt olie,
og ryg dem i ca. 20 minutter,
indtil de er let bløde.

Pres hvidløgsfedene, og bland dem
med mayonnaisen.

Bland det godt med de øvrige ingredienser,
og lad det stå i mindst en time før servering.

Trin 6

Servér muslingerne med aioli og frisk brød. 

Produkter der skal bruges i opskriften