Ingredienser

Spareribs

1,5 kg spareribs
2 spsk smør
4 spsk friskkværnet sort peber
2 spsk flagesalt
2 spsk æblecidereddike

Æbleslaw

2 æbler, groft revet
1 lille spidskål, fintsnittet
2 spsk mayonnaise
1 spsk crème fraiche
1 tsk dijonsennep
2 spsk hakket persille
Saft af ½ citron

Dip

Barbequesauce

Fremgangsmåde

Trin 1

Forbered kødet: rens spareribsene for overskydende fedt og fjern den hvide hinde på bensiden. Pensl kødet med smeltet smør, og krydr med salt og peber.

Trin 2

Røgning: Læg Muurikkas Æble-rygespåner på bakken i rygeovnen og tænd på højeste varme. Når det ryger godt, læg spareribsene i rygeovnen med kødsiden opad. Skru straks ned til 115 °C og lad kødet røge i 3 timer.

Trin 3

Efterrøgning: Tag ribsene ud af ovnen og pak dem ind i smurt alufolie. Læg dem tilbage i røgovnen med kødsiden nedad i yderligere 1 time.

Trin 4

Æbleslaw: Bland alle ingredienser til slawen. Smag til med salt og peber.