Populære kategorier
Vores sortiment
Opskrift
13 ingredienser
6 personer
13 ingredienser
6 personer
Opskrift
Fisk og grønt
2 fjeldørreder
1 gul løg, i skiver
2 citroner, i skiver
1 citron (til saft)
1 potte dild, hakket
1 spidskål
100 g parmesan
Olivenolie
Salt og peber
Sauce
200 g smør
1 dl crème fraiche
3 dl fløde
Saft fra ½ citron
100 g ørredrogn
3 spsk purløg, hakket
Forbered fisken: Åbn de rensede fisk på midten og krydr indersiden med salt og peber. Læg citronskiver, løg og dild ind i fisken og fold den sammen igen. Placer fiskene i røgekurven på risten.
Forbered kålen: Skær spidskålen i fire både. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og pres citronsaft over. Læg kålen ind sammen med fiskene.
Røgning: Læg rygespåner i røgovnen og tænd den på højeste varme. Læg fisk og kål i ovnen og røg i ca. 20 minutter, til fisken har en kernetemperatur på 45–50 °C.
Sauce: Varm fløden i en gryde. Når den begynder at simre, rør crème fraiche og smør i. Tilsæt salt, peber, dild og saft af en halv citron. Lad simre i ca. 10 minutter. Vend purløg og ørredrogn i lige før servering.
Servering: Top retten med friskrevet parmesan og dild.