Ingredienser

Kyllingevinger
900 g kyllingevinger
1 tsk paprikapulver
1 knsp cayennepeber
0,5 tsk spidskommen
1–2 tsk muscovadosukker
0,5 tsk salt
0,5 tsk hvidløgspulver
Smør (til pensling

Creamy Red Bacon Coleslaw
½ rødkål, fint snittet
1–2 pakker bacon
0,5 dl cremefraiche
0,5 spsk æblecidereddike
Salt og peber

Til servering
BBQ-sauce
Grillet majs

Fremgangsmåde

Trin 1

Tør kyllingevingerne af med køkkenrulle,
så de bliver helt tørre.

Trin 2

Bland paprikapulver, cayennepeber, spidskommen,
muscovadosukker, salt og hvidløgspulver i en skål.
Drys krydderiblandingen jævnt over kyllingevingerne
på begge sider.

Trin 3

Forbered rygeovnen ved at opvarme den til ca. 120–125°C
og brug rygespåner efter eget valg. Æble- eller kirsebærspåner
anbefales for en mild og frugtig røgsmag.

Trin 4

Læg kyllingevingerne på risten, så de ikke overlapper hinanden.
Pensl dem med smeltet smør, og røg dem i ca. 60 minutter,
indtil de er møre og har fået en flot overflade.

Trin 5

Mens kyllingevingerne ryges, forberedes coleslaw.
Snit rødkålen fint og læg den i en skål. Drys let med
salt og tilsæt æblecidereddike. Massér kålen forsigtigt
med hænderne for at blødgøre den.

Trin 6

Skær baconet i små stykker og steg det sprødt.
Lad det dryppe af på køkkenrulle og køle af.

Trin 7

Bland rødkålen med cremefraiche og sprødstegt bacon.
Smag til med salt og peber.

Trin 8

Server de røget kyllingevinger sammen med coleslaw,
en god BBQ-sauce og grillet majs.

Produkter der skal bruges i opskriften