Populære kategorier
Vores sortiment
Opskrift
Souvlaki med smashed potatoes og tzatziki - udendørs madlavning, alle kan hjælpe til, og alt smager jo godt udendørs.
13 ingredienser
4 personer
13 ingredienser
4 personer
Opskrift
Souvlaki med smashed potatoes og tzatziki - udendørs madlavning, alle kan hjælpe til, og alt smager jo godt udendørs.
Souvlaki
1 stk svinekam, ca. 800 g
2 stk peberfrugter, gul og grøn
0,5 tsk tørret oregano
Paprikapulver (efter smag)
Salt og peber
Olivenolie
Træspyd
Tzatziki
1 stk agurk, revet
1 dl græsk yoghurt
1–2 fed hvidløg, revet
Hakket dild
Salt og peber
Smashed potatoes
8 stk kogte kartofler
Smør
0,5 dl revet parmesan
Salt og peber
Læg træspyddene i blød.
Skær svinekammen i tern på ca. 2x2 cm.
Læg kødstykkerne i en skål, og krydr med
oregano, paprikapulver, salt og peber.
Dryp olivenolie over og vend det hele godt
rundt, så krydderierne fordeles jævnt.
Lad det marinere i ca. 30 minutter.
Skær peberfrugterne i stykker af omtrent
samme størrelse som kødet.
Grov riv agurken og drys lidt salt over.
Lad den stå i en si i et par minutter,
så overskydende væske kan løbe fra.
Træk kødstykker og peberfrugt skiftevis
på de bløde træspyd.
Pres væsken ud af den revne agurk og bland den med
græsk yoghurt, revet hvidløg, hakket dild, salt og peber.
Rør godt sammen og stil tzatzikien i køleskabet
indtil servering.
Grill spyddene på en grillpande med riller. Steg dem
ved middel varme, indtil kødet er gennemstegt og
har fået en fin stegeskorpe. Læg dem til side og lad
dem hvile et par minutter før servering.
Vend panden om, smelt smørret, og læg de
kogte kartofler i. Tryk dem let flade med en
stegepalet. Steg dem på begge sider, indtil
de er gyldne og sprøde. Drys revet parmesan,
salt og peber over.
Server souvlakispyddene sammen med de
stegte kartofler og den cremede tzatziki.