Ingredienser

Pizzabund af rugsurdej
5 dl vand 
12 g gær
2 dl rugsurdej
0,5 tsk. salt
3 spsk. rapsolie
1 l hvedemel

Topping
1,5 dl tomatsauce
250 g mozzarellaost
10 skiver lufttørret skinke 
10 delte små tomater 
1 rødløg i tynde skiver
70 g rucola 
Balsamicoeddike

Fremgangsmåde

Trin 1

Recept_surdegspizza med mozarella (3).jpg

Forbered dejen: Smelt gæren i vandet,
tilsæt surdej, rapsolie og salt. Bland
hvedemelet i og ælt dejen i ca. 5 minutter.
Lad dejen hvile i 3-4 timer ved stuetemperatur.

Trin 2

Recept_surdegspizza med mozarella (4).jpg

Varm pizzastenen langsomt op. Ælt dejen
til fire tynde pizzaer, og læg dem på et
stykke bagepapir.

Trin 3

Recept_surdegspizza med mozarella (5).jpg

Fordel tomatsauce på dejen, og drys med
mozzarella i strimler. Læg én pizza ad
gangen på bagepapiret på pizzastenen,
og bag den under låg i 1,5-2 minutter.

Trin 4

Recept_surdegspizza med mozarella (6).jpg

Top med rucola, små tomater, rødløg og
skinke efter bagning. Dryp balsamicoeddike
over, og servér.