Oppskrift
Surdejspizza med mozarella, tomat, ruccola og lufttørret skinke
13 ingredienser
4 personer
13 ingredienser
4 personer
Oppskrift
Surdejspizza med mozarella, tomat, ruccola og lufttørret skinke
Ingredienser
Pizzabund af rugsurdej
5 dl vand
12 g gær
2 dl rugsurdej
0,5 tsk. salt
3 spsk. rapsolie
1 l hvedemel
Topping
1,5 dl tomatsauce
250 g mozzarellaost
10 skiver lufttørret skinke
10 delte små tomater
1 rødløg i tynde skiver
70 g rucola
Balsamicoeddike
Fremgangsmåde
Trin 1
Forbered dejen: Smelt gæren i vandet,
tilsæt surdej, rapsolie og salt. Bland
hvedemelet i og ælt dejen i ca. 5 minutter.
Lad dejen hvile i 3-4 timer ved stuetemperatur.
Trin 2
Varm pizzastenen langsomt op. Ælt dejen
til fire tynde pizzaer, og læg dem på et
stykke bagepapir.
Trin 3
Fordel tomatsauce på dejen, og drys med
mozzarella i strimler. Læg én pizza ad
gangen på bagepapiret på pizzastenen,
og bag den under låg i 1,5-2 minutter.
Trin 4
Top med rucola, små tomater, rødløg og
skinke efter bagning. Dryp balsamicoeddike
over, og servér.