Oppskrift
Surdejspizza med rogn, creme fraiche, dild og rødløg
10 ingredienser
4 personer
10 ingredienser
4 personer
Oppskrift
Surdejspizza med rogn, creme fraiche, dild og rødløg
Ingredienser
Pizzabund af rugsurdej
5 dl vand
12 g gær
2 dl rugsurdej
0,5 tsk. Salt
3 spsk. Rapsolie
1 l hvedemel
Topping
50 g rogn
2 dl creme fraiche
1 bdt. Dild
1 rødløg i tynde skiver
Fremgangsmåde
Trin 1
Forbered dejen
Smelt gæren i vandet, tilsæt surdej, rapsolie
og salt. Bland hvedemelet i og ælt dejen i
ca. 5 minutter. Lad dejen hvile i 3-4 timer
ved stuetemperatur.
Trin 2
Varm pizzastenen langsomt op. Ælt dejen
til fire tynde pizzaer, og læg dem på et
stykke bagepapir.
Trin 3
Bland creme fraiche med halvdelen af dilden,
og fordel det ud på pizzadejen. Læg én pizza
ad gangen på bagepapir på pizzastenen, og
bag den under låg i 1,5-2 minutter.
Trin 4
Top med caviar, rødløg og resten af
dilden efter bagning.