Ingredienser

Pizzabund af rugsurdej
5 dl vand 
12 g gær
2 dl rugsurdej
0,5 tsk. Salt
3 spsk. Rapsolie
1 l hvedemel

Topping
50 g rogn
2 dl creme fraiche
1 bdt. Dild
1 rødløg i tynde skiver

Fremgangsmåde

Trin 1

Forbered dejen

Recept_surdegspizza med mozarella (3).jpg

Smelt gæren i vandet, tilsæt surdej, rapsolie
og salt. Bland hvedemelet i og ælt dejen i
ca. 5 minutter. Lad dejen hvile i 3-4 timer
ved stuetemperatur.

Trin 2

Recept_surdegspizza med löjrom (3).jpg

Varm pizzastenen langsomt op. Ælt dejen
til fire tynde pizzaer, og læg dem på et
stykke bagepapir. 

Trin 3

Recept_surdegspizza med löjrom (4).jpg

Bland creme fraiche med halvdelen af dilden,
og fordel det ud på pizzadejen. Læg én pizza
ad gangen på bagepapir på pizzastenen, og
bag den under låg i 1,5-2 minutter.

Trin 4

Recept_surdegspizza med löjrom (5).jpg

Top med caviar, rødløg og resten af
dilden efter bagning.